thumbnail_image3

Ekološki protest u Beogradu

Ekološki protest održan 10. aprila u Beogradu ispred Narodne skupštine podržan od strane NVO i civilnog stanovništva ponovo stavlja u fokus životnu sredinu.
“Ekološki ustanak” izrazio je nezadovoljstvo vezano za stanje životne sredine u našoj zemlji.

Zelena Dolina podržava težnju NVO organizacija i gradjanstva da životna sredina bude i ostane jedna od glavnih tema u našoj zemlji. Upravo iz tog razloga potrebno je zajedničkim delovanjem raditi na podizanju svesti celokupnog stanovništva jer je bitan akt svakog pojedinca. Način delovanja jednog čoveka direktno utiče na stanje u čitavom društvu. Primer za to smo nedavno mogli videti viralno nakon studentskih okupljanja, ali isto tako i primer devojke koja baca smeće u Dunav. Na ulicama srećemo maske bačene na neadekvatan način čije je vreme raspada i do 150 godina. Ovo je dokaz da kao društvo moramo raditi više na postizanju sopstvenih kapaciteta da bi uticaj na donosioce odluka bio jači. Sinergijsko delovanje menja društvo na bolje.

“Lek” za ovu vrstu pandemije bahatosti prema životnoj sredini demonstriran je mnogo puta i nastavićemo sa njim. Mnogobrojne akcije čišćenja, borba za očuvanje Fruške Gore, borba za očuvanje reka trebaju biti nastavljene.
Zajedno možemo mnogo toga. Imamo jednu zemlju u kojoj živimo, imamo jedno dvorište koje moramo očuvati da bi živeli kvalitetno. Na jučerašnjem protestu svoji prisustvom smo podržali aktivizam za očuvanje prirode.
Zdrava životna sredina je imperativ u životu svakog pojedinca.

Tags: No tags

Comments are closed.