DCIM\100GOPRO\GOPR1114.JPG

Gastro Kup Srbija 2019

Novi Sad, po svim aspektima zaslužuje jedan ovakav skup, kao što se prethodne dve godine i pokazalo.Gastro kup Srbija 2019. je događaj koji je po treći put organizovan u okviru novosadskog sajma Lorist, podržan ovaj put kako od Gradske uprave za privredu, tako i od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, i ove godine je privukao veliku pažnju kako u Srbiji tako i u regionu.

Naš cilj da manifestaciju svake godine širimo kako bi u potpunosti obuhvatio sve segmente gastronomske ponude ostvarili smo na taj način što smo prošle godine osim takmičenja profesionalnih kuvara uveli i takmičenje barmena i barista u saradnji sa lokalnom organizacijom BarmeNS. Kako je ova inovacija naišla na pozitivan odziv kod posetilaca nastavili smo tradiciju i ove godine. Samo takmičenje barmena i barista je organizovano uz pomoć pojedinaca koji su bili spremni da pomognu razvoj manifestacije Gastro kup Srbija i da se volonterski i donatorski postave i omoguće da se i ovaj deo sprovede u delo. Takmičenja kuvara,barmena i barista je bilo tako organizovano da deluje kao skladna celina, kako bi se razvila praksa uvođenja novih sadržaja i kako bi sam festival – takmičenje rastao i obuhvatio sve segmente gastronomskog užitka.

Sam festival imao je  više ciljnih grupa. Obzirom da je 2017. godine jedino grad Novi Sad, odnosno Gradska uprava za privredu ozbiljno stala iza festivala, prevashodni cilj je svakako bio promovisanje privrednih subjekata iz samog grada Novog Sada, kako ugostiteljskih tako i onih iz srodnih delatnosti. Ugostiteljima iz grada Novog Sada je bilo ponuđeno da se njihovi kuvari takmiče u uniformama na kojima bi se jasno videlo ime ugostiteljskog objekta koji predstavljaju.Osim mogućnosti da se promovišu ugostitelji iz zemlje i inostranstva, pre svega iz naše regije i mogućnosti da se promovišu kulinarska udruženja i asocijacije, stvorena je mogućnost i za ličnu promociju samih kuvara. Takođe je festival imao i svoj edukativni karakter pa su predavanja i razmena iskustava samih kuvara, kako juniora tako i seniora još jedan značajni segment festivala. Donatori su takođe dobili priliku da se na samom sajmu promovišu i da na taj način prošire svoje poslovne mogućnosti.

Kompletni tim Gastro kupa Srbija, od organizacionog odbora, preko sudijskog tima do naših volontera se potrudio da svi budu zadovoljni i da iz Novog Sada svi ponesu samo lepa sećanja i izuzetno namje drago što naknadno interesovanje kako takmičara tako i sponzora i donatora to potvrđuje. Takođe nasmejana lica svih učesnika i gostiju Gastro kupa Srbija koje će te na fotografijama videti su naša najveća satisfakcija.

Tags: No tags

Comments are closed.