gks2

Gastro kup Srbije

Međunarodna manifestacija „Gastro kup Srbija„ je takmičenje profesionalnih kuvara i održava se na zadovoljstvo svih po drugi put. Cilj ovog šampionata je da okupi što veći broj kuvara profesionalnih kuvara iz Srbije, zemalja regiona ali i iz Evrope i sveta, radi razmene iskustava, implementacije novih trendova i savremenih tehnika rada u oblasti kulinarstva.

Osnovni cilj šampionata je popularizacija profesije i struke, zaštita nacionalnih brendova, popularizacija i razvoj nacionalne kuhinje, demonstracija savremenih dostignuća u kulinarstvu na savremenoj kuhinjskoj opremi.

Projekt je takođe i promocija novosadskog sajma LORIST, gastronomske i turističke ponude Srbije, Vojvodine, turističkih regija Srbije , fruškogorskih manastira, dunavskih čardi , vinarija, vojvođanskih salaša, ali takođe i svih ostalih zemalja iz kojih takmičari budu izeli učešće u ovoj manifestaciji. Smatramo da je gastronomija sastavni deo turističke ponude svake zemlje pa zbog toga želimo da kroz takmičenje popularizujemo oblast koja je svakako adut svih zemalja balkanske regije zbog jedinstvene mešavine i prožimanja različitih kulinarskih tradicija koje su se kroz istoriju ukorenile na ovim prostorima. Gastronomska ponuda čitave regije je ono što nas spaja i želimo da to putem ove manifestacije i takmičenja stavimo u prvi plan.

Organizatori

Generalni sponzor

Tags: No tags

Comments are closed.