IMG-dd8e4e82cddda5f8169612306ae3bd8e-V

Oslušni Dunav

Osluškivali smo, zapažali, beležili i sva saznanja pretočili u publikaciju „Oslušni Dunav“.

Projekat, koji je podržan od strane Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu, imao je  za cilj informisanost i osvešćenost stručne javnosti kao primarne ciljne grupe o trenutnom stanju zagađenosti reke Dunav, kao i o merama prevencije i zaštite. Kako je ove godine naše udruženje učestvovalo na manifestaciji LORIST, čiji je sastavni deo i sajam ekologije,  ciljna grupa su nam bili svi građani Novog Sada i Srbije koji su posetili sajamsku manifestaciju.

Projektni tim je tokom avgusta meseca prikupljao dostupne materijale u bazi podataka naše organizacije, i izdvojio sve ono što je za ovu publikaciju relevantno. Naši volonteri su išli na teren, fotografisali Dunav na različitim lokacijama i razgovarali sa našim sugrađanima, a sve u cilju sakupljanja što većeg broja podataka koji su kasnije obrađeni i sažeti u edukativni materijal.

Kako smo ove godine uspostavili saradnju sa AD Novosadskim sajmom za vreme trajanja LORIST-a i imali štand na istom, videli smo priliku da veliki broj mladih ljudi okupimo na jednom mestu, tako da je prvobitno štampano sajamsko izadanje publikacije, a naši volonteri su organizovali radionicu sa uvodnim teorijskim pristupom problemu, a zatim i interaktivnim delom. Tokom sva tri dana trajanja manifestacije publikacija je bila dostupna svim posetiocima sajma na našem štandu.

Sajam je uspešno završen, ali mi nastavljamo sa radom. Po završetku istog preostali  deo tiraža podeljen je sugrađanima na više lokacija u gradu i tom prilikom mogli su  da se informišu o svim pitanjima vezano za rad našeg udruženja, samu publikacij i reku Dunav. Kako je sav planirani tiraž podeljen, to nam je najbolji pokazatelj da postoji zainteresovanost kako  šire, tako i uže stručne javnosti za ovu po nama vrlo važnu i nezaobilaznu temu.

Tags: No tags

Comments are closed.