planeta-zemlja-zelenilo-životna-sredina-e1571828116882

Otvoreni Eko Univerzitet 2019

Treću godinu za redom naše udruženje realizuje projekat „Otvoreni EKO Univerzitet 2019.“, ovaj put podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omadinu.

Cilj projekta

Povećati aktivno učešće mladih u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja pravovremenim informisanjem o procesima donošenja odluka i osnaživanjem i obučavanjem mladih da se uključe u razvoj javnih politika usmerenih na zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Aktivnosti 

Uz pomoć prethodno prikupljenog materijala i u saradnji sa stručnim predavačima kreirali smo edukativni i promotivni materijal neophodan za realizaciju seminara. U toku septembra i oktobra meseca učesnici našeg projektnog tima su zajedno sa volonterima, promovisali seminar  na štandovima udruženja i prikupljali prijave učesnika. Već tada smo bili sigurni da će posećenost seminara biti velika i  zadovoljiti očekivane rezultate. Kao što je planirano, seminar je trajao dva dana tokom meseca novembra. Osim stručnog predavanja na kome  je bio prikazan zakonodavni i institucijalni okvir  Srbije, govorilo se i o aktuelnim temama kao što su klimatske promene i činioci životne sredine: zemlja, voda, vazdu. Takođe, poslednji dan  održana je panel diskusija, na kojoj su učesnici bili vrlo aktivni i zainteresovani da polemišu o aktuelnim temama iz ove oblasti.

Utisci

Svake godine učesnici „Otvorenog EKO Univerziteta“ , pre svega studenti Univerziteta u Novom Sadu, svojim entuzijazmom i pozitivnim komentarima nakon završetka tribine, daju nam vetar u leđa da se svake sledeće godine više trudimo i zajedničkim delovanjem podignemo svest o značaju očuvanja sredine u kojoj živimo.

Tags: No tags

Comments are closed.