IMG-f9e2a53fec82c41cb0078d8b57f40096-V

Parkovi i zelene oaze Novog Sada 2017

Projekat ’’Parkovi i zelene oaze Novog Sada,, zamišljen je tako da doprinese podizanju svesti celokupne građanske javnosti, kako starije, tako i mlađe populacijeo značaju očuvanja i zaštite životne sredine i da pruži informacije o parkovima i zelenim površinama našeg grada, ukaže na delove gde je potrebno poboljšanje i da se putem delovanja javnosti daju nove inovativne ideje i rešenja za ne do kraja uređene ili uopšte neuređene zelene površine grada Novog Sada, pritom navodeći primere iz zemlje i inostranstva u kojima su jasno uočljivi efekti rada i angažovanja stanovnika koji su svojom inicijativom uspeli da ostvare značajne promene u svojoj okolini. Sama publikacija napisana je jezikom razumljivim svim čitaocima  od najmlađih do najstarijih, te smatramo da sadrži interesantne i korisne informacije kao i kreativne i zanimljive ideje šta bi to moglo u budućnosti da se uradi, što bi doprinelo boljoj uređenosti zelenih površina našeg grada.

Prilikom izrade i prikupljanja potrebnog materijala članovi našeg udruženja obilazili su grad, beležili njegove uređene i manje uređene delove, takođe su pričali i razmenjivali ideje sa građanima. Na taj način smo zapazili šta naši sugrađani misle i stekli uopšteno sliku o nivou interesovanja za ovu tematiku u našem gradu. Bilo je potrebno nekoliko meseci, odnosno od juna do oktobra 2017. godine da bi se potreban materijal prikupio i valorizovao u kvalitetno izdanje interesantno za sve. Projekat je okončan akcijom naših volontera koji su publikacije delili putem štandova na više različitih lokacija u gradu.

Smatramo da je realizacija jednog ovakvog projekta i publikacije bila više nego svrsishodna kako bi svoje znanje, iskustvo i materijal podelili sa širom populacijom grada Novog Sada i uputii ih na naš rad, a time sugrađanim dali šansu da učestvuju i urade nešto korisno za svoj grad.

Tags: No tags

Comments are closed.