U susret mladima na sajmu ekologije u Novom Sadu

Projekat podržan od strane Gradske Uprave za Zaštitu životne sredine Novog Sada, na koji smo ponosni i koji obuhvata dosadašnje delovanje udruženja „Zelena dolina“ je zbog same njegove prirode bio namenjen svim našim sugrađanima od „7 do 77„, upravo iz tog razloga smo iskoristili dve godine uspešnu saradnje sa AD Novosadskim sajmom i odabrali LORIST koji posećuju građani svih uzrasta za predstavljanje našeg dosadašnjeg delovanja, stvaranja novih kontakata i širenja svesti o značaju očuvanja životne sredine.

Cilj projekta je bio naša želja da se na sajmu predstavi naš dosadašnji rad, posetiocima sajma podeli sublimiran materijal koji je tokom predhodnih godina prikupljen u velikim količinama i da se kroz predavanja na samom sajmu i širem građanstvu predstave bitne teme koje smo do sada obrađivali.

Vremenski okvir u kome je realizovan projekat je bio period od početka juna do početka oktobra 2019. Projekat je efektivno  trajao četiri meseca, dok se suštinski na prikupljanju materijala radilo par godina, od kada je udruženje aktivno.

Finalna faza projekta „U susret mladima na sajmu Ekologije u Novom Sadu“ dešava se za vreme trajanja LORIST-a, od 03. do 06. oktobra 2019. Obzirom da je deo sajamskog prostora bio određen za segment zaštite životne sredine po pravilu na samom ulazu u Master centar, to nam je  dalo veliku šansu za što širu interakciju i deljenje naših publikacija i propagandnog materijala. Poseta nekoliko osnovnih škola sa kojima smo već sarađivali na prethodnim projektima bila je unapred dogovorena, a naši predavači kao i kolege predavači iz partnerskih organizacija potrudili su se da mališanima na najpribližniji i zanimljiv način predstave aktuelne teme. Studente zaštite životne sredine smo pozvali na predavanja i panel diskusije koje smo organizovali poslednjeg dana sajma. Tom prilikom bio je pripremljen i video bim i ozvučenje na kome su naše prezentacije bile sve vreme aktivne kako bi na adekvatan način privukle posmatrače jer svakako slika govori više od hiljadu reči.

Tags: No tags

Comments are closed.